В хода на борсовата търговия в четвъртък сутринта щатският долар расте

...
В хода на борсовата търговия в четвъртък сутринта щатският долар расте
Коментари Харесай

Паундът и еврото продължават да губят позиции

В хода на борсовата търговия в четвъртък сутринта щатският долар пораства по отношение на множеството валути, само че мина към лек спад във връзка с китайския юан. Лирата стерлинг още веднъж спада заради възобновените опасения за английския бюджетен недостиг на фона на оповестените данъчни съкращения.

Преди това английската валута нарастна след изказванията на Bank of England за желанието си да стартира да изкупува дълготрайни държавни облигации в неограничени количества, с цел да стабилизира пазара, само че покачването беше кратковременно.

По-рано тази седмица паундът удари ново историческо дъно по отношение на $, а спадът му от началото на месеца може да бъде връх от юни 2016 година, когато британците гласоподаваха да изоставен Европейския съюз.

Към 10:45 часа българско време общата европейска валута поевтиня по отношение на американската с 0,65% - до 0,9647 $ за едно евро в сравнение с 0,9735 $ за евро при затварянето на сесията в сряда.

Курсът на американската валута във връзка с японската се покачва с 0,15% и възлиза на 144,67 йени за едни $ по отношение на 144,16 йени за $ предходния ден.

Британският паунд през днешния ден сутринта падна с 0,41% до $1,0788 за една лира спрямо $1,0889 за лира в края на търговията в сряда.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден се увеличи с 0,85%, а по-широкият WSJ Dollar - с 0,6%.

Междувременно китайският юан се повишава по отношение на $ за първи път от девет валутни сесии. " Зелените " пари поевтиняха по отношение на юана, търгуван в континентален Китай, с 0,05% - до 7,1969 юана за едни $ при 7,2005 юана за долар в края на миналата сесия.

Китайската национална банка пусна изказване нощес, в което предизвести спекулантите, че несъмнено ще изгубят пари в дълготраен проект, в случай че заложат на отслабващ юан, и прикани основни играчи на пазара да " защитят престижа на референтния валутан курс. "

Юанът в континенталната част падна с към 4% от началото на месеца, а в сряда доближи ново дъно от 2008 година Междувременно офшорният юан, търгуван в Хонконг, падна до най-ниското си равнище от въвеждането на обособена система за търговия през 2010 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР